:::...*-*حافظه برتر*-*...:::
مـقـدمـه :
مغز انسان بالغ بر 15 تا 100 میلیارد سلول عصبی دارد که این سلولها هر روز میلیونها تحریک عصبی، مثل: بویایی، شنوایی، بینایی، لامسه، چشایی و تحریکات غیر حسی را دریافت و همزمان به اطلاعات هوشمند و جهت دار تبدیل می نمایند.
مغز در راستای بقای زندگی و تعادل فرد در جامعه عمل نموده و رفتارها و واکنشهایی، مثل: گریه، خنده، تلذذ، مهر و محبت، پرخاشگری، تعجب، تحیر، فرار و گریز، مفارقت، قدم زدن، خوردن و آشامیدن، نظافت، دفع، مطالعه، تماشا، حفظ کردن و بسیاری از موارد دیگر را از خود بروز می دهد.
هر فرد در طول حیاتِ خود قادر است هزاران هزار مطلب علمی و کتابهای مختلف را در حافظه دراز مدت و کوتاه مدت و میان مدت خود ثبت و ضبط نماید، و اگر در تمام عمر از همه ظرفیت حافظه خود استفاده کند، از بخش بسیار کوچکی از این توانایی ها بهره گرفته است. نیز هرچه از حافظه بیشتر و بهتر استفاده شود، میزان ابتلا به فراموشی از نوع پیری(آلزایمر) در سن بالا کمتر خواهد شد.
یکی از شگفتی های خلقت این است که، انسانها قادرند از میان تحریکات و اطلاعات بی شمار اطراف، مواردی را که خود می خواهند، انتخاب کنند و به حافظه بسپارند و یا واکنش نشان دهند.
بعنوان مثال: فردی همراه کودک خود به پارک آمده، در یک لحظه صدای انواع پرندگان، شُرشُر آب، خنده و گریه دهها کودک، صدای بادی که لا به لای درختان پیچیده، سوتِ نگهبان پارک، خِش خِش برگهای زیر پای عابرین و دهها صدای دیگر را می شنود، ولی تنها به صدای گریه و خنده فرزند خود توجه دارد و یا فقط به صدای شُرشُر آب توجه می نماید.
به گفته یکی از روان شناسانِ مشهور، یک انسان با تواناییهای متوسط در طول عمر خود فقط از 10 درصد ظرفیت و توان حافظه خود استفاده می نماید و 90 درصد بقیه بدون استفاده می ماند و تقریباً به کار گرفته نمی شود. پس لازم است با استفاده از روشهای گوناگون علمی، به تقویت و استفاده بهینه از این نعمت بزرگ الهی پرداخته شود.
لذا سعی داریم با استفاده از منابع مختلف دانشهای:روانپزشکی،روانشناسی،اعصاب و روان، طب سنتی، آیات و روایات و ادعیه وارده، راههای تقویت و بهره وریِ بهتر از حافظه را با همدیگر مورد بررسی قرار دهیم. انشاءالله
تهیه شده در گروه اینترنتی انتظار یار