سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]

گروه اینترنتی انتظار یار

 حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) می فرمایند:

 1ـ مؤمن تا سه خصلت نداشته باشد مؤمن نیست، سنتی از پروردگارش، سنتی از پیغمبرش، و سنتی از امامش. سنت خدا سِرّ(راز) پوشی است، سنت پیغمبر مدارای با مردم و سنت امام صبر در سختی و بدحالی است.

 2ـ خاموشی از درهای حکمت است. سکوت محبت انگیز و راهنمای هر خیر است.

 3ـ پرسیدند: فرومایه کیست؟ فرمود: آنکه چیزی دارد که از خدا غافلش سازد.

 فضایل زیارن امام رضا (ع)

 الف ) زیارت به چه معناست ؟

 زیارت یعنی دیدار و ملاقات و در اصطلاح یعنی حضور در پیشگاه با شرافت ائمه معصومین(ع) و دیدار معنوی و ملاقات روحانی با حجت های الهی.

 زیارت یعنی ایجاد ارتباط و برقرار نمودن پیوند قلبی با امام و پیشوای معصوم(ع).

 زیارت یعنی قراردادن خویش در حوزه استعاذه و استفاضه از امام.

 زیارت یعنی تکریم و تجلیل از پیشوایانی که لحظه ای از اندیشه هدایت و ارشاد و تعلیم غفلت نداشته و سراسر عمر پربار خویش را در جهت تعلیم و ارشاد مردم مصرف داشته اند.

 زیارت یعنی تقدیر و سپاسگزاری از زندگی سراسر ایثار و فداکاری و جانبازی موالیان دین.

 زیارت یعنی خلوت گزیدن و راز و نیاز داشتن و انس یافتن با حجت خدا.

 زیارت یعنی یعنی مستعد ساختن و آماده نمودن روح و دل برای بهره گیری از وجود امام(ع).

 زیارت یعنی صیقل دادن روح و شستشو دادن قلب از آلودگی گناه.

 زیارت ملاقات است که از سر محبت و اخلاص صورت گرفته و نتیجه آن همسو شدن، هم جهت شدن، همراه شدن و هماهنگ شدن با عمل و رفتار و شیوه امام(ع) خواهد بود.

 ب) فضایل زیارت امام رضا(ع) :

 1ـ امام رضا(ع) : کسی که مرا زیارت کند، روز قیامت در سه مکان به فریاد او خواهم رسید تا اینکه او را از مشکلات مکانها نجات بدهم.(اول) روزی که نامه اعمال خلائق را به آنها بدهند(دوم) به هنگام عبور از صراط(سوم) به هنگام میزان(که اعمال بندگان در آ«جا سنجیده میشود).

 2ـ امام رضا(ع): همانا هرکس مرا زیارت کند در حالی که عارف به حق من و طاعت من باشد که خدا بر او واجب کرده، پس من و پدرانم شفیعان او هستیم روز قیامت و کسی که ما شفیعان او باشیم، روز قیامت نجات پیدا می کند و لو گناه جن و انس را داشته باشد.

 3ـ امام رضا(ع): هرکس مرا با غسل زیارت، زیارت کند، از گناهان پاک می شود مثل روزی که از مادر متولد شده است.

تهیه شده در گروه اینترنتی انتظار یار

 




منتظر کوچولو ::: پنج شنبه 85/1/10::: ساعت 2:36 عصر

 
لیست کل یادداشت های این وبلاگ


>> بازدیدهای وبلاگ <<
بازدید امروز: 11


بازدید دیروز: 26


کل بازدید :59382
 
 >>اوقات شرعی <<
 
>> درباره خودم<<
منتظر کوچولو
دعا کنین به حرفایی که می زنم بتونم عمل کنم یا علی!
 
 
 
 
>>لوگوی دوستان<<
 
>>اشتراک در خبرنامه<<